Kaubanduse taasavamine rahvakogunemisi kaasa ei toonud (1)

BNS
Copy
Esmaspäevased ostlejad Rakvere Põhjakeskuses.
Esmaspäevased ostlejad Rakvere Põhjakeskuses. Foto: Marianne Loorents / Postimees

Kaubanduse taasavamine rahvakogunemisi kaasa ei toonud, edastas reedel pressiteates Eesti Kaupmeeste Liit.

Esmaspäevast, 3. maist on Eestis kaubandus taas avatud. «Avamine läks rahulikult. Esmaspäeval oli veidi suurem külastajate arv, tõenäoliselt seoses edasilükatud ostudega. Aga alates teisipäevast on kliendivoog väiksemaks jäänud ning tulevast nädalast ootame täiendavat külastuste langust,» ütles kaupmeeste liidu tegevjuht Nele Peil. Tema sõnul on näha, et kliendid teevad oste, mida on kuu-kaks edasi lükatud – seda on tunda eriti jalatsipoodides, sporditarvete poodides ja ehituspoodides.

Kaubanduskeskustes ei tekkinud probleeme 25 protsendi täituvuse nõudega, ehkki kohati tekkis väiksemate poodide uste taha või toitlustuskohtade juurde kaasaostuks järjekordi, kus hajutatust tagasid turvatöötajad ja klienditeenindajad.

Viimastel kuudel on oluliselt paranenud inimeste harjumus ja valmisolek kanda maski ning sel teemal konfliktseid olukordi taasavamisnädalal ei olnud. Kauplustes ja kaubanduskeskustes on endiselt suletud istumis- ja mängualad ning seetõttu ei veedeta seal ka aega.

Suured kaubanduskeskused on meil ühed paremini ventileeritud ruumid. Iga külastaja kohta on põrandapinda 25-50 m2 ka tipptunni ajal. Kaubandusvaldkonnas töötab enam kui 72 000 inimest ehk iga üheksas töötav eestimaalane.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles