Vaktsiinitootja teenis kolme kuuga miljardi kasumit, müügitulu kasvas 23 000 protsenti (8)

PM Majandus
Copy
Moderna, Johnson & Johnsoni, ja Pfizer-BioNTechi vaktsiinid.
Moderna, Johnson & Johnsoni, ja Pfizer-BioNTechi vaktsiinid. Foto: DADO RUVIC/REUTERS

Covid-19 vaktsiin on lennutanud USA biotehnoloogia ettevõtte Moderna käibe- ja kasuminumbrid taevasse. Kui aasta varem oli ettevõtte esimese kvartali müügitulu 8,4 miljonit dollarit, siis tänavu korjati sama ajaga kokku 1,94 miljardit.

USAs Cambridge'is baseeruv ettevõtte teatab täna avaldatud kvartalitulemustes, et hüppelise kasvu taga on USA turg, kus vaktsiini on kasutatud kolm täispikka kuud. Samuti on suurenenud müük rahvusvahelistel turgudel. 

Kokku tarnis Moderna esimese kvartali jooksul 102 miljonit vaktsiinidoosi. Teises kvartalis loodab ettevõtte müüki tuntavalt kasvatada ja jõuda 200-250 miljoni doosini.

Vaktsiinide müük moodustabki suure osa ettevõtte kogutuludest: kaitsesüstide müügist teeniti 1,73 miljardit, mis moodustas kogukäibest 89 protsenti.

Ettevõtte esimese kvartali puhaskasum küündis 1,221 miljardi dollarini, aasta varem oli teenitud 124 miljonit kahjumit. 

Suurenenud on ka kulud arendustegevusse ja teadusuuringutesse. Tänavu esimeses kvartalis suunati arendusse 401 miljonit, aasta varem panustati 115 miljoni dollariga, järeldub ettevõtte kvartali tulemustest. 

Ka personalikulud on oluliselt suurenenud: kui aasta tagasi oli ettevõttes tööl 830 inimest, siis praegu on ettevõttel ligi 1500 töötajat. 

Kommentaarid (8)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles