Kinnisvarafirma juht: reisimisest vaba raha on turul

Copy
Martin Vahteri sõnul võiks praegusel hetkel sobivat korterit pigem osta, kuid see sõltub ka ostja võimalustest ja soovidest.
Martin Vahteri sõnul võiks praegusel hetkel sobivat korterit pigem osta, kuid see sõltub ka ostja võimalustest ja soovidest. Foto: Tairo Lutter / Postimees

Pealinna kinnisvaraturul ei ole märki sellest, et Eestit räsiks koroonakriis. Hinnad on kõrgemad kui kunagi varem ning arendajad saavad korteritest priiks enne, kui ehitus lõppenud. 1Partner Kinnisvara juht Martin Vahter käis Kuku raadio saates «Majandusruum» ja hindas tavatut olukorda.

Eesti Pank hoiatas, et kinnisvaraturg võib hakata üle kuumenema. Martin Vahter, mis kinnisvaraturul toimub, kas turul on tekkimas uus mull?

Kergeid 2006.–2007. aasta ilminguid on näha, aga otseselt ei saa võrrelda. Tookord toimus kinnisvararalli laenuraha eest, täna laenu nii lihtsalt ei anta. Pigem on 13–14 aastaga juhtunud see, et kinnisvaraostude taga on nüüd juba inimeste ja ühiskonna enda loodud rikkus.

Teine asi, mis turgu mõjutab, on koroonakriis. Inimestel on rahalisi vahendeid, mida ei suudeta reisimiste või lõbustuste peale kulutada. Üks võimalus on seda vabanenud raha kinnisvaraturule viia.

Ehk inimesed investeerivad üha enam kinnisvarasse?

Jah, rahatrükk ja nullilähedased pangahoiused põhjustavad hirmu inflatsiooni ees. See raha paigutatakse kindlatesse varaklassidesse. See algas aktsiaturu tõusuga, nüüd on kujunenud kinnisvarast vahend, kuhu raha arusaadavalt ja kindlalt paigutada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles