Eesti Pank ähvardab eluasemelaenu nõudeid karmistada

Postimees
Copy
Eesti Panga hinnangul on tänavu kevadel finantssektori toimimist ohustavad riskid suured, kuid ettevõtted ja eraisikud on oma rahaliste kohustustega seni hästi toime tulnud. Finantsstabiilsuse riske vähendab tugev pangandussektor, mis on hästi kapitaliseeritud ja kasumlik.
Eesti Panga hinnangul on tänavu kevadel finantssektori toimimist ohustavad riskid suured, kuid ettevõtted ja eraisikud on oma rahaliste kohustustega seni hästi toime tulnud. Finantsstabiilsuse riske vähendab tugev pangandussektor, mis on hästi kapitaliseeritud ja kasumlik. Foto: PEETER LANGOVITS/PM/SCANPIX

Keskpank vaatab kinnisvaraturul toimuvat murelikult ning on valmis vajadusel eluasemelaenude andmise tingimusi karmistama.

«Kui praegune aktiivsus kinnisvaraturul säilib, siis me näeme selles riski, et eluasemelaenude võtmine ning laenukasv võib muutuda liiga kiireks,» kinnitas Eesti Panga finantsstabiilsuse osakonna juhataja Jaak Tõrs finantsstabiilsuse ülevaadet tutvustades.

«Praegu veel ülekuumenemise probleemi ei ole,» kinnitas Müller, kuid selle võimalusega tuleb arvestada.

Loe artiklist, mis on Eesti Panga hinnangul põhilised tegurid, mis võivad kinnisvarabuumini viia ning milline mõju võib siin olla pensionisambast vabanenud rahal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles