Aasia turud languses, USAle ennustatakse tõusu

Copy
Täna on oodata Uberi tulemusi
Täna on oodata Uberi tulemusi Foto: MIKE BLAKE/Reuters/Scanpix

Aasias olid suuremad turud hommikul kerges languses, kuid futuurid ennustavad USA börsile pigem tõusupäeva.

Kuigi Aasia üldindeks Asia Dow täna 0,2 protsenti tõusis, olid Aasia suuremad börsid eesotsas Jaapani, Shanghai ja Hong Kongiga languses. Aasia börsid jätkasid sellega sealt, kust USA börsid lõpetasid: investoreid hirmutas USA rahandusministri Janet Yelleni jutt, et intressimääri tuleb inflatsiooni ohjeldamiseks taas tõstma hakata.

Intressimäära tõus, mis tähendab, et laenamine läheb jälle kallimaks, investoritele ei meeldinud. Iseäranis tehnoloogiaaktsiaid tabas suurem müügilaine. Yellen püüdis peale turgude sulgumist oma ütlusi pehmendada ning selgitas, et intressimäärade tõus jääks väheseks. Praegu näitavad suuremad USA indeksifutuurid, et täna on oodata mõningast tõusu.

Turge mõjutab jätkuvalt tulemuste hooaeg: täna on oodata numbreid Finnairilt, Hugo Bossilt ja Securitaselt. USAs tuleb pärast börsipäeva lõppu Uber Technologies‘ tulemus, samuti näitab numbrid ette Paypal.

Toorained on jätkuvalt tõusul: nafta hind kerkis hommikul 0,9 protsenti: WTI sordi barrel kauples 66,3 dollari ning Brenti toornafta barrel 69,5 dollari tasemel – kauplejad teevad panuseid maailma majanduse taastumisele. Ligi protsendise tõusu tegi ka vase hind.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles