Helmes muudab ettevõtte aktsionäride siseringile Funderbeamis kaubeldavaks

PM Majandus
Copy
Helmese juhatuse liige Andres Kaljo ja Funderbeami asutaja Kaidi Ruusalepp lõid käed, et teha Helmes oma aktsionäride siseringile kaubeldavaks.
Helmese juhatuse liige Andres Kaljo ja Funderbeami asutaja Kaidi Ruusalepp lõid käed, et teha Helmes oma aktsionäride siseringile kaubeldavaks. Foto: Erakogu.

Tarkvaraarenduse ettevõte Helmes muudab oma aktsiad aktsionäride siseringile Funderbeami kaudu kaubeldavaks. Eesmärk on pakkuda läbipaistvust ja likviidsust nii senistele aktsionäridele kui ka töötajatele, kes omandavad – või on omandanud – osaluse optsiooniprogrammi kaudu.

Helmes teenindab rohkem kui 500 organisatsiooni üle maailma. Ettevõtte portfelli kuuluvad pikaaegsed suurkliendid, nagu näiteks Kühne-Nagel, OECD, ServiceChannel, Solera ja Telia. Meeskonna motiveerimiseks kasutab Helmes laiapõhjalist optsiooniprogrammi, mille eesmärk on pakkuda väärilist osa ettevõtte edust sadadele võtmetöötajatele.

Helmese juhatuse liikme Andres Kaljo sõnul peab kaasaegne tööandja käima ajaga kaasas. «Pakume ärikriitilisi tarkvaralahendusi maailma suurettevõtetele. See eeldab parimaid inimesi. Eesmärk on olla kõige ihaldusväärsem tööandja IKT-valdkonna talendile. Meie optsiooniprogramm peegeldab seda eesmärki, oleme kaasanud oluliselt enam võtmetöötajaid kui tarkvaraettevõtetel tavaks,» rääkis Kaljo.

«Küll aga nägime arenguvõimalust optsiooniprogrammi väljundis. Meil puudus liides optsiooniprogrammi lõppfaasist: kuidas meie inimesed saavad väljateenitud osalusega läbipaistvalt ja mugavalt kaubelda – aktsiaid müüa või juurde osta. Ettevõtte toomine Funderbeami lahendab ka teisi praktilisi küsimusi. Näiteks saame aktsionäride üldkoosoleku hääletuse platvormil korraldada,» rääkis ta.

Funderbeami turuplatsil saavad Helmese aktsionärid nüüdsest kaubelda ilma vajaduseta kaasata tehingu jõustamisse teisi juhatuse liikmeid, notarit, õigusnõustajaid või tehinguga mitteseotud aktsionäre. Aktsionärid saavad kaubelda reaalajas 365 päeva aastas, sõltumata kellaajast, ning arveldus toimub kümne minutiga.

Funderbeami asutaja Kaidi Ruusalepp peab Helmese otsust loogiliseks. «Helmes arendab tulevikku vaatavaid kasutajakogemusi. On loomulik, et Helmes otsib ka tulevikku vaatavaid lahendusi meeskonna motiveerimiseks. Optsioonid on tööandja väärtuspakkumise oluline osa, kuid optsiooniprogramm ilma reaalse exit'i võimaluseta on justkui restoranielamus, kus pearooga ei serveerita. Helmes otsustas, et nemad serveerivad,» ütles Ruusalepp.

Funderbeami investeerimis- ja kauplemisplatvorm pakub kapitali kaasamise ning kauplemise võimalust väikestele ja keskmise suurusega ettevõtetele. Funderbeami platvormil onpraeguseks investeeritud üle 35 miljoni euro ja platvormil on üle 20 000 investori 129 riigist. Funderbeami järelturul on kaubeldud enam kui 16 miljoni euro väärtuses investeeringutega. Igakuine järelturu kauplemismaht ulatub üle 2 miljoni euro. 2013. aastal asutatud ettevõttel on kontorid Tallinnas, Londonis, Kopenhaagenis, Zagrebis ja Singapuris.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles