Ärimeeste vägikaikavedu kestab endise hooga

Margus Martin
, reporter-toimetaja
Copy
Kunagi Hispaanias sõbralikus seltskonnas cava’t nautinud Jaak Roosipuu (keskel) ja Margus Reinsalu (paremal) on viimastel aastatel kulutanud peamiselt kohtuuksi, et lahendada omavahelisi vaidlusi.
Kunagi Hispaanias sõbralikus seltskonnas cava’t nautinud Jaak Roosipuu (keskel) ja Margus Reinsalu (paremal) on viimastel aastatel kulutanud peamiselt kohtuuksi, et lahendada omavahelisi vaidlusi. Foto: Erakogu

Kunagised äripartnerid ja peresõbrad, aastaid tagasi Eesti ettevõtjate koorekihti kuulunud Margus Reinsalu (60) ja investeerimispankur Jaak Roosipuu (51) lisavad pikalt väldanud vaidlustega tööd kohtusüsteemile.

Rahvusvahelisi kinnisvaraprojekte vedanud Reinsalu ning 1990. aastatel Talinvesti tehingutega tuntuks saanud, kuid hiljem kõrbenud Roosipuu vahel kaua kestnud tüli algas 2012. aastal sõlmitud ligi poole miljoni euro suurusest laenulepingust. Reinsalu firma KC Grupi võlasumma Roosipuu ettevõttele Neticom kasvas lõpuks koos intresside ja viivistega mitmekordseks.

Et lahkarvamusi võla tagasimaksmise asjus tõlgendasid osapooled erinevalt, aeg aga tiksus üha edasi, sai Jaak Roosipuu mõõt täis: võlausaldaja esitas aasta tagasi Margus Reinsalule ja tema abikaasale Küllile kuuluva ettevõtte KC Grupp suhtes pankrotiavalduse. Kaheksa kuud hiljem, möödunud aasta detsembris, luges Harju maakohus nõude põhjendatuks ning Margus Reinsalu kuulutati maksujõuetuks. Ühes pankrotiga rakendati tema suhtes ärikeeld.

Loe artiklist, mis ajas Reinsalul kopsu üle maksa sel määral, et pikalt ajakirjandusega suhtlemist vältinud mees ise Postimehe toimetuse poole pöördus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles