Kas krüptoraha turg saab uue valitseja?

Erkki Erilaid
Copy
Ethereum.
Ethereum. Foto: DADO RUVIC/REUTERS

Eile ületas krüptovaluuta ethereum'i hind esmakordselt 3300 dollari piiri. Ethereum astub üha enam bitcoin'ile kandadele, sest investorid usuvad, et selle väärtus ning turuosa kasvavad ka edaspidi «suuremast vennast» kiiremini.

Krüptoraha ethereum'i tänavune kasv on olnud muljetavaldav. Tegu on bitcoin'i järel suuruselt teise krüptorahaga, mis moodustab oma koguväärtuselt umbes 15 protsenti kõigist krüptovaluutadest, samas kui bitcoin moodustab umbes 46 protsenti kogu ligi 2 triljoni euro suurusest krüptoraha turust, kirjutas Taloussanomat.

Ethereum'i plokiahelad pakuvad oma platvormi ka teistele krüptovaluutadele ja rakendustele, mis annab analüütikute hinnangul neile suure konkurentsieelise. Ehkki ethereum on bitcoin'ist oluliselt väiksema väärtusega, on see viimasel ajal kallinenud märkimisväärselt kiiremini kui tema «suurem vend». Ethereum on aasta algusest kallinenud 360 protsenti, samas kui bitcoin'i hind on kerkinud vaid 95 protsenti. Samuti on bitcoin kaotanud ligi kolmandiku oma turuosast, mis oli aasta alguses umbes 70 protsenti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles