Päevatoimetaja:
Aimur-Jaan Keskel

FOTOD Tänasest avati restoranide välialad: toidukohad kompavad väliterrassi mõiste piire (2)

Copy
Tallinna vanalinnas avanesid piirangute leevenedes restoranide väliterrassid.
Tallinna vanalinnas avanesid piirangute leevenedes restoranide väliterrassid. Foto: Madis Veltmann

Tänasest võisid toitlustusasutused väliterrassid avada. Kuidas restoranid seda võimalust kasutasid ning kas külastajad külma ilma trotsida soovisid, uuris Postimehe fotograafi silm. 

Sugugi mitte kõik restoranid ei olnud tänaseks oma terrasse valmis saanud ning nii mitmeski kohas alles alustati ehitustöödega. 

Ja ega ilmgi õues mõnulemist soosi, mistap suurem osa vanalinna väliterrassidest olid tühjad.

Aga oli ka erandeid.

3. maist võivad toitlustusasutused väliterrassid avada. Seal tohib einestada kuni kella 21ni, arvestada tuleb kuni 50-protsendilise täitumuse nõudega, ühe laudkonna suurus tohib olla maksimaalselt 10 inimest. Endiselt ei tohi kliendid süüa-juua siseruumides, toitlustusettevõtete müügi- ja teenindussaalides, toidu kaasamüük jääb lubatuks.

Legendaarse Valli baari ees olid kõik lauad hõivatud. Kõrvuti istusid juba üsna rõõmsas tujus kohalik seltskond ning tagasihoidlikum soome keelt kõnelev vanapaar.

Piiride kompamine

Külma ilmaga võideldes kompavad mitmed restoranid väliterrassi mõiste piire. Itaalia restoran Mamma Mia on terrassi küljed katnud kilega.

Eriti soe ja mugav on Pegasuse restorani klaasseintega väliterrassi klientidel.

Tänase ilmaga on kinnised terrassid palju populaarsemad kui lihtsalt tänavale toodud lauad. Erandiks vaid omaette nähtus Valli Baar.

Tagasi üles