Majutusettevõtjatelt nõutav bürokraatia väheneb maikuust

BNS
Copy
Hotell Kubija
Hotell Kubija Foto: Arvo Meeks

Maist alates jõustuvad nii turismiseaduse muudatused kui ka ettevõtlus- ja infotehnoloogiaministri määrus majutusteenuse osutamisele esitatavate nõuetega, mis kaasajastavad majutusteenuse pakkumise tingimusi ja lihtsustavad ettevõtjate tegevust, teatas majandus- ja kommunikatsiooniministeerium (MKM).

Samuti luuakse rohkem paindlikkust uuteks äriideedeks, mis on juba turul, kuid mida seadusandlus seni piisavalt ei toetanud. Ettevõtlus- ja infotehnoloogiaminister Andres Suti sõnul on majutusteenuste turg väga kiires muutumises ja nii ülemaailmsed trendid kui konkurents sunnivad ettevõtjaid uusi lahendusi turule tooma.

«Ettevõtjatel tuleb üha enam panustada uute lahenduste arendamisse, sest mida klient soovis kaks või viis aastat tagasi, ei ole täna enam aktuaalne. Ka praegune viirusperiood sunnib majutusettevõtjaid oma teenusele innovaatiliselt lähenema ja järjest enam näeme erinevaid kontaktivabu, iseteeninduslikke ja digilahendusi. Riigi ülesanne on seda innovatsiooni soodustada ja vähendada nõudeid ja bürokraatiat seal, kus neid vaja ei ole või kus toimib hästi iseregulatsioon,» ütles Sutt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles