EfTEN üllatas ka iseennast: kasvasid kasum ja käive

Liina Laks
, reporter
Copy
Eften Real Estate Fund III AS-i juhatuse liige Viljar Arakas
Eften Real Estate Fund III AS-i juhatuse liige Viljar Arakas Foto: Tairo Lutter / Postimees

Ärikinnisvara haldamisega tegelev EfTENi III fond teatas esimese kvaratali tulemused: eelmisel aastal tehtud investeeringud on end ära tasuma hakanud ning fond näitab eelmise aastaga võrreldes tunduvalt kopsakamat kasumit.

Covid-19 kiirenenud leviku ja kasvanud piirangute taustal on fondi tulemused 2021.aasta I kvartalis üle ootuste head,» kiitis EfTENi finantsjuht Marilin Hein börsiteates. Kui koroona mõjusid poleks olnud, oleks olukord veelgi parem olnud, kinnitas ettevõtte juhtkond.

Esimeses kvartalis kasvas müügitulu 2,87 miljoni euroni, mida on 17% rohkem kui aasta varem. Kasum kerkis 1,4 miljonilt 1,8 miljonile eurole. Kasum aktsia kohta oli esimeses kvartalis 0,43 eurot.

Paremate näitude taga on ettevõtte sõnul läinud aastal tehtud uued investeeringud ja osalt ka vakantsuse vähenemine. Teisalt tuleb aktsionäridel arvestada, et EfTENil on osade üürnikega sõlmitud lisakokkuleppeid üürimaksete edasilükkamiseks kuni maikuuni. Viiendiku võrra kukkus Leedu Saules Miestase kaubanduskeskuse müügitulu, aga muus osas koroonakriis väga suurt mõju ettevõtte tulemustele ei avaldanud.

EfTENi III fondil on 15 kinnisvarainvesteeringut terves Baltikumis ning portfelli koguväärtus on 145 miljonit eurot.

EfTENi aktsia on tänavu kerkinud 15% ja kaupleb 21,4 euro tasemel. Alates börsiletulekust 2017. aastal on väärtpaber kallinenud 40%.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles