Harju Elektri juht: esimene kvartal ongi nõrk, aga tellimuste hulk on tõusuteel

Liina Laks
, reporter
Copy
AS Harju Elekter juhatuse esimees Tiit Atso võib rahul olla: aktsia muudkui tõuseb.
AS Harju Elekter juhatuse esimees Tiit Atso võib rahul olla: aktsia muudkui tõuseb. Foto: Madis Veltman / Postimees

Esimeses kvartalis langesid nii Harju Elektri käive kui ka kasum, kuid kontserni juht Tiit Atso ütles, et esimene kvartal ongi neil traditsiooniliselt hoovõtukvartal ning tellimusi tuleb praegu nii palju peale, et kogu ülejäänud aasta osas on ta positiivselt meelestatud.

Harju Elektri aktsia kukkus hommikuse tulemuse-teate peale 3,2% 8,4 euro tasemele. Võrreldes eelmise aasta esimese kvartaliga kaotati nii käibes kui ka kasumis. Põhjustena tõi Harju Elekter välja, et põhiturul Soomes oli lumerikas talv ja paigaldustööd selle taga kinni, samuti palgati kallima hinnatasemega Rootsis rohkem personali ja tagatipuks on väga tugevalt kallinenud ka tootmiseks vajaliku tooraine hind. See kõik viis kvartalikasumi möödunudaastasest 0,7 miljonilt eurolt napilt 0,3 miljoni euro peale.

Kontserni juht Tiit Atso ütles aga, et olukorda arvestades võib tulemustega rahule jääda. “Kõike muidugi lume kaela ajada ei saa. Võrreldakse ikka eelmise aastaga, aga eelmisel aastal oli meil ideaalne kvartal: koroonat meil siin veel polnud, toorme hinnad olid madalad. Ja traditsiooniliselt ongi meil esimene kvartal olnud teistest nõrgem, kui üldiselt võrdleme, siis esimene kvartal ongi ettevalmistav kvartal,” ütles Atso.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles