If Kindlustus: viiendik uutest korteritest läheb otse rendile (1)

PM Majandus
Copy
Foto: SCANPIX

Uued korterid on väga atraktiivsed neile, kes soovivad proovida kätt lühiajalise rendi äris, selgus If Kindlustuse poolt läbi viidud analüüsist.

Lühiajalist rentimist eelistatakse kõige enam korterite puhul, mille vanus on 0–5 aastat. Nii uued on 61% lühiajalise rendi korteritest.

Seevastu pikaajalisele rendile pakutakse pigem vanemaid kortereid, 69% sellistest korteritest on vanemad kui 30 aastat.

If Kindlustuse strateegiliste partnerite äriarendusjuhi Hardi Saarniidu sõnul on viimasel ajal märgata, et kinnisvarainvestorid võtavad aina aktiivsemalt spetsiaalselt rendikorteritele mõeldud kindlustuskaitseid. «Tänane statistika näitab, et juba rohkem kui 13% uutest korteritest on kaetud üürikorteri lisakaitsega. Kui arvestada asjaolu, et mitte kõik omanikud ei võta rendikinnisvara kaitset ja kaitsevad kinnisvara ainult kodukindlustusega, ulatub rendikorterite osakaal uute korterite seas ilmselt paarikümne protsendi ligi.»

Saardiidu sõnul suurenevad rentides riskid. Seda kinnitab ka kahjujuhtumite statistika – rendikorterite risk kindlustusjuhtumi tekkeks on 36% kõrgem.

Kolm peamist riski rentimisel

Eesti iduettevõte Safely.ee on koostöös If Kindlustusega aasta jooksul välja selgitanud üürnike ja üürileandjate suurimad katsumused. Safely asutaja ja tegevjuhi Klaus Jõgi sõnul võib öelda, et üürileandjatele tekitavad kõige rohkem muret üürnike valik, haldusprobleemid ning kindlustunne, mis puudutab kinnisvara väärtuse ja üüritulu säilimist.

«Üürnike valik on põhiline probleem ja sealjuures üks keerulisemaid. Kuidas leida õige üürnik ja kuidas teostada taustakontrolli? Näiteks puuküürnike vältimine on väga oluline teema,» arutleb Jõgi.

«Teiseks ärritavad omanikke kõiksugu haldusprobleemid. Kes lahendab öise veelekke või akna purunemise, kes tegeleb katki läinud mööblieseme vahetusega? Ja kolmandaks, mida teha, kui üürnik ei suuda enam maksta, kuid ei taha ka välja kolida? Mis saab korterist, kui seal juhtub mõni suurem kahju ja omanik ei saa sel perioodil üüritulu? Need kolm teemade ringi on väljakutseks kõigile kinnisvaraomanikele, kellega oleme suhelnud.»

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles