USA aktsiad jätkavad rekordirallit

Liina Laks
, reporter
Copy
USA börs.
USA börs. Foto: Panther Media/Scanpix

Isegi hirm rikaste maksu ees ei suuda USA börsipidu väärata, täna asusid suured indeksid taas tõusule.

USA börside avanemisel kerkisid kõik põhiindeksid. S&P 500 lisas 0,3 protsendipunkti ning jõudis 4192 punktini. Investorid panustavad lõdva rahapoliitika jätkumisele, koroonapiirangute leevendamisele nüüd, mil vaktsiinid on kättesaadavamad, ning lõpuks ka majanduskasvule.

Suur rahatrükk ja probleemid tarnetega on aga mitmed varad kiirele tõusule ajanud ning Financial Timesi andmetel plaanivad väga paljud ettevõtted lähiajal hindu tõsta. Möödunud nädalal tunnistasid hinnatõusuplaanid üles nii Coca-Cola, Whirpool kui ka  teised USA ettevõtted.

Mis praegu börse veel mõjutab

Käsil on tulemuste hooaeg ning täna öösel on oodata ühe maailma skandaalseima aktsia Tesla numbreid. Financial Timesi andmetel oodatakse ettevõtetelt niisugust tulemuste paranemist nagu viimati nähti 2018. aastal. USAs aitab meeleolu üleval hoida president Joe Bideni suur, ligi 2 triljoni dollarine majanduse turgutuspakett.

Lisaks ootavad investorid käesoleval nädalal toimuvat USA Fedi kohtumist ja sealt omakorda sõnumeid selle kohta, et rahapoliitika jääb nende jaoks meeldivalt lõdvaks.

Ühena vähestest suurtest varadest näitab langust vaid nafta hind: Brenti barrel odavnes 1,3 protsenti, 65 dollari tasemele.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles