Saunumi aktsiaid saab hakata märkima kuu aja pärast

Liina Laks
, reporter
Copy
Saunumi tooted.
Saunumi tooted. Foto: Kais Tolmats

Detsembrikuus Tallinna börsil puhta töö teinud saunatootja Saunum plaanib täna avaldatud börsiteate järgi juba kuu aja pärast uue aktsiate märkimise korraldada.

Saunumi üldkoosolek otsustas, et märkimisperiood saab olema 26. mai kuni 4. juunini. Uued aktsiad tulevad börsile 11. juunil.

Tänu First Northil noteeritud aktsia ülikiirele tõusule saab firma investoritelt sedapuhuku hulga rohkem raha küsida kui detsembrikuus börsile tulles. Kui toona oli märkimishinnaks 2,84 eurot, siis sedapuhku tuleb märkijal tasuda 15,4 eurot. See on siiski hulga soodsam kui praegu aktsiat börsilt osta, sest tänase seisuga kaupleb Saunumi aktsia 19 euro taseme juures.

Saunumi juhid on juba teatanud, et eelistavad ülemärkimise korral oma vanu aktsionäre ehk neid, kellel märkimise ajaks juba on mõni Saunumi aktsia olemas. Täpsemat aktsiate jaotumist ülemärkimise korral veel kindlaks määratud pole. Detsembrikuise IPO ajal märgiti Saunumi aktsiad kümnekordselt üle ehk investorid said soovitud aktsiakogusest kätte vaid murdosa.

Firmal on kavas välja lasta 85 000 uut aktsiat ehk juhul, kui pakkumine täis märgitakse, koguks Saunum investoritelt 1,3 miljonit eurot.

Saunumi aktsia on alates detsembrikuisest börsidebüüdist kallinenud 300% ning alustab tänast kauplemispäeva 19,28 euro tasemelt.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles