Maksuamet taasarvas bürood ja pikendas tuludeklaratsiooni esitamise tähtaega (1)

Tarbija24
Copy
Maksu-ja tolliamet.
Maksu-ja tolliamet. Foto: Arvo Meeks / LEPM

Kuigi tuludeklaratsioonide esitamise ametlik tähtaeg on reedel, 30. aprillil, siis koroonaviiruse leviku tõttu saab deklaratsioone esitada kauem nii elektrooniliselt kui ka paberil, teatas maksu- ja tolliamet (MTA).

Veebikeskkonnas e-MTA jääb deklaratsioonide esitamine avatuks ka pärast ametlikku esitamise tähtaega ning e-kanalisse sisenedes jääb otseviide tulude deklareerimisele aktiivseks kuni 31. maini. Samuti on alates tänasest avatud MTA teenindusbürood, kuid kehtib 25-protsendise täituvuse nõue.

«Soovitame inimestel esitada tuludeklaratsioon elektrooniliselt ning mitte kiirustada teenindusbüroodesse, sest täituvuse piirangu tõttu võivad tekkida järjekorrad. Palume klientidelt mõistvat suhtumist ja soovitame Covid-19 riskigruppi kuuluvatel inimestel oodata, sest tuludeklaratsiooni esitamiseks on aega mai lõpuni,» ütles MTA klienditeeninduse valdkonnajuht Heli Kullamaa.

Tänaseks on esitatud 697 000 tuludeklaratsiooni, neist 98,5 protsenti esitati elektrooniliselt. Tagastamisele kuulub enammakstud tulumaksu summas 196 miljonit eurot, juurdemaksmisele 53 miljonit eurot.

Tagastamisele kuuluvast tulumaksust on annetusteks suunatud 171 000 eurot.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles