Kaupmeeste Liit jätkab kaupluste avamisel eneseregulatsiooniga

PM Majandus
Copy
Kaubanduskeskus.
Kaubanduskeskus. Foto: Elmo Riig / Sakala

Kaupmeeste Liit tervitab valitsuse otsust avada alates 3. maist kauplused ja   kinnitab, et kaupmehed pingutavad jätkuvalt koroonaviiruse leviku tõkestamise nimel.

«Kaupmeeste Liidu liikmed on omavahel kokku leppinud eneseregulatsiooni meetmed, millega kutsume liituma ka kõiki teisi kaubandusettevõtteid,» ütles liidu tegevjuht Nele Peil. «Tunnetame väga hästi oma vastutust ja rolli ühiskonna jätkuva avamise nimel ning soovime kaitsta nii oma töötajaid kui ka kliente. Palume ka klientidelt mõistmist, vastutustundlikku käitumist ning reeglitest kinni pidamist.»

Kaupmehed on kokku leppinud järgmises:

  1. Lisame kaubanduskeskuste ja kaupluste sisekorraeeskirjadesse nõuded, et töötajad ja külastajad peavad kandma maski. Teeme kõik endast oleneva, et töötajad ja külastajad maski kannaksid.
  2. Kaubanduskeskused võivad teha maski kandmise kontrolli keskusse sisenemisel või üldaladel või teenindussaalides või kokku leppida rentnikega, et maski kandmise vajadusele juhivad tähelepanu poed.
  3. Sulgeme kaubanduse üldkasutatavatel pindadel istumis- ja mängualad. Lülitame välja avaliku wifi. Teeme endast oleneva, et kaubanduskeskustes ja kauplustes ei toimuks ajaveetmist. Seejuures jääb kaubanduskeskusele õigus jätta alles pingid, kus korraks jalga puhata või kotti toetada.
  4. Me ei luba üldkasutatavatel pindadel aktiivmüüki ja kauplustes degusteerimisi.
  5. Me ei tee paaripäevaseid agressiivseid allahindluskampaaniaid ja muid turundustegevusi, mis kutsuksid inimesi lühikeses ajaperioodis poodlema (ei puuduta tavapäraseid toodete hinnaalandusi).

Eneseregulatsiooni tingimused kehtivad mai lõpuni 2021.

Suured kaubanduskeskused on ühed paremini ventileeritud ruumid Eestis. Iga külastaja kohta on põrandapinda 25-50 m2 ka tipptunni ajal. 

Kaubandusvaldkonnas töötab enam 72 000 inimest ehk iga üheksas töötav inimene Eestis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles