Luksusnäljas fondijuht varastas klientidelt 40 miljonit dollarit (1)

Liina Laks
, reporter
Copy
Ralliautode kogumiskirg sai riskifondi juhile Andrew Franzonele saatuslikuks: mees varastas klientide tagant 40 miljonit dollarit.
Ralliautode kogumiskirg sai riskifondi juhile Andrew Franzonele saatuslikuks: mees varastas klientide tagant 40 miljonit dollarit. Foto: Abbie Parr/AFP/Scanpix

USA võimud pidasid kinni riskifondi juhi Andrew Franzone: mees olevat varastanud oma klientide tagant 40 miljonit dollarit, et endale luksuslik äraelamine tagada.

Bloombergi teatel oli Andrew Franzone skeem ülimalt lihtne: ta veenis oma sadat klienti paigutama 40 miljonit dollarit väidetavalt ühte tema fondi. Klientidele väitis mees, et tegu on väga likviidse fondiga, kus ta kaupleb optsioonidega. Kliendid ei märganud pikka aega midagi, sest raha voolas Franzone kätte aastatel 2014–2019.

Kuid seda fondi polnudki, räägib prokurör. Rallifänn Franzone suunas suurema osa saadud rahast ebalikviidsetesse erainvesteeringutesse. Maakeeles: mees ostis endale selle eest endale muu hulgas ralliautode kollektsiooni ja kollektsiooni hoidmiseks lennukiangaari. 2016. aastal andis Franzone Wall Street Journalile intervjuu, kus mainis, et tema kollektsioonis on näiteks No 28 Ford Galaxy, millega võideti 1965. aastal Daytoni ralli.

Lisaks vargusele lajatas USA väärtpaberikomisjon Franzonele süüdistuse selle eest, et ta ei avaldanud klientidele olulist informatsiooni: nimelt seda, et mees oli rahahädas ja oli võtnud mitmeid laene nende ettevõtete käest, kuhu ta fondi raha investeerinud oli.

Franzonele terendab teo eest kuni 20-aastane vanglakaristus.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles