Õpetajate, kultuuritöötajate ja politsei palka on plaan tõsta kolm protsenti (4)

Loora-Elisabet Lomp
Copy
Keit Pentus-Rosimannus.
Keit Pentus-Rosimannus. Foto: Sander Ilvest

Rahandusminister Keit Pentus-Rosimannus (RE) kirjutas oma sotsiaalmeedias, et eile õhtul said valitsuses paika riigi eelarvestrateegia üldised raamid, töö detailidega jätkub. 

«Soov riigi rahandust järk-järgult korrastada, reaalselt kulusid kokku hoida ja vajadus kriisis kõvasti rihma pingutama pidanud erasektoriga solidaarsem olla – see on üks sammas, milles valitsuses üksmeel. Võetav ülesanne pole kellelegi lihtsate killast, sest maksuraha juurde lisada on alati lihtsam kui sisseharjunud kulutusi ümber vaadata ja kokku hoida,» kirjutas minister. 

Teiseks tõi ta välja, et jooksvate kulude kokkuhoid võimaldab järgmisel aastal defitsiiti suurendamata tuua kolmeprotsendilist palgatõusu teiste seas õpetajatele, kultuuritöötajatele, politseile (kogu siseturvalisuse valdkond- toim).

«Kolmandaks – järgmistel aastatel on valitsussektoris investeeringute tase euroraha toel kõrgem, kui ta kunagi varem olnud on. Aastas investeeritakse Eestis läbivalt kaks miljardit eurot ja rohkemgi veel,» lisas minister. Tema sõnul on kogu riigieelarve strateegia läbiv joon toetada suuri, olulisi pöördeid majanduses.

«Töö detailidega jätkub nüüd veel nädala. Järgmisel neljapäeval oleme niikaugel, et riigieelarve strateegia valitsuse liikmetega heaks kiita,» kirjeldas Pentus-Rosimannus ajaplaani. 

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles