EL tahab panna paika tehisintellekti reeglid

Copy
Euroopa Komisjoni president Ursula von der Leyen rõhutas juba septembris oma programmilises kõnes vajadust tehisintellekti kasutamise reeglikomplekti järele, mille keskmes oleks inimesed.
Euroopa Komisjoni president Ursula von der Leyen rõhutas juba septembris oma programmilises kõnes vajadust tehisintellekti kasutamise reeglikomplekti järele, mille keskmes oleks inimesed. Foto: John Thys/AP

Euroopa Liit avaldas eile plaani, kuidas reguleerida tehisintellekti valdkonda. Selle eesmärk on muuta Euroopa uue tehnikarevolutsiooni liidriks, samas aga rahustada avalikkust Suure Venna moodi kuritarvituste asjus.

«Olgu tegemist täppispõllumajanduse, täpsemate meditsiiniliste diagnooside või turvalise autonoomse autosõiduga – tehisintellekt avab meile uusi maailmu. Kuid see maailm vajab ka reegleid,» ütles Euroopa Komisjoni president Ursula von der Leyen oma programmilises kõnes septembris. «Me tahame reeglikomplekti, mille keskmes oleks inimesed.»

Komisjon, ELi täitevharu on üle aasta töötanud välja oma ettepanekut ning Euroopa Parlamenti ja 27 liikmesriiki hõlmav arutelu kestab veel kuid, kuni valmib lõplik tekst. Reeglistik moodustab osa ELi püüdlusest panna paika tehisintellekti tingimused ning jõuda järele USA-le ja Hiinale valdkonnas, mis ulatub häältuvastusest kindlustuse ja korrakaitseni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles