Majanduse avanedes võtab vähemalt esialgu hoogu hinnatõus (1)

Erik Aru
, majandustoimetaja
Copy
Üldiste ootuste ja prognooside järgi jäävad lähiajal intressimäärad samaks, küll aga hakatakse vähendama varaoste.
Üldiste ootuste ja prognooside järgi jäävad lähiajal intressimäärad samaks, küll aga hakatakse vähendama varaoste. Foto: Michael Burgmaier/Panthermedia/Michael Burgmaier

Üleüldine hinnatõus on viimastel kuudel mitmel pool maailmas märgatavalt kiirenenud. Tarbijahinnaindeksi kasv on tublisti nobedamaks muutunud nii euro­alas kui ka USAs.

Eile teatas Kanada statistikaamet, et sealne inflatsioon ulatus märtsis 2,2 protsendini ehk oli kaks korda kiirem kui ainult kuu varem. Tavaliselt inflatsioonipelglikud keskpangad aga on jaganud hulgaliselt viiteid, et ei kavatse sellele kuidagi reageerida.

Täna pärastlõunal, kui Euroopa Keskpanga (EKP) president Christine Lagarde annab pressikonverentsi, ei oota vaatlejad temalt midagi uut. Tegelikult arvab neist enamik, et midagi uut pole talt oodata enne juulikuud. Üldisi ootusi lähema aja rahapoliitikale väljendas teisipäeval Swedbanki majandusprognoosi tutvustanud peaökonomist Tõnu Mertsina. «Prognoosi järgi jäävad intressimäärad samaks,» ütles ta. «Küll aga hakatakse vähendama varaoste.»

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles