Tallinn pikendab üürivabastust linna pindadel maikuu lõpuni

PM Majandus
Copy
Väliterrassid.Tallinn vabastab väliterrassid üürist juuni lõpuni.
Väliterrassid.Tallinn vabastab väliterrassid üürist juuni lõpuni. Foto: Tairo Lutter / Postimees

Tallinna linnavalitsus otsustas linnale kuuluvatel äripindadel tegutsevad kauplejad, toitlustajad, spordiklubid ja teised piirangute alla jäänud ettevõtted  vabastada üüri maksmisest veel kuni 31. maini.

Tallinna abilinnapea Aivar Riisalu sõnul pikendatakse soodustusi linnale kuuluvatel äripindadel tegutsevatele ettevõtetele, nagu näiteks toitlustajad ja kauplejad ning ka linna pindadel tegutsevatele spordiklubidele. 

Väliterrasside üüri alandati juuni lõpuni

Valitsuse piirangute tõttu on 11. märtsist kuni 2. maini suletud kaubanduskeskused, toitlustusettevõtted ja spordiklubid ning seatud lisapiirangud sportimisele, treenimisele, spordivõistluste ning spordi- ja liikumisürituste läbiviimisele, noorsootööle, huvitegevusele, huviharidusele, täienduskoolitusele ja täiendusõppele.

«Kuid kuna piirangutega kaasnev negatiivne mõju avaldub linna hinnangul ka maikuus, siis pikendabki linn soodustusi 31. maini,» lausus Riisalu. Ta lisas, et täieliku üürivabastuse saavad ka linna rajatised ehk väliterrassid ja neile pikendatakse üüri alandamist 30. juunini.

Toitlustusasutuste väliterrasside puhul pikendatakse üüri alandamist 30. juunini, et toetada piirangute tõttu enam kannatanud teenussektori majandustegevust nii, et linnavara kasutataks viiruse leviku tõkestamiseks rohkem õues ja mitte siseruumides, kus viiruse leviku võimalus on suurem.

Kui praegu on väliterrasside üürivabastust pikendatud juuni lõpuni, siis on linnal kavas vabastada linna partnerid, kes kasutavad terrasse, suve lõpuni. Praegu saab seda teha juuni lõpuni, sest pikemaks perioodiks tuleb taotleda järjekordselt riigiabi luba. Uue riigiabi andmise loa saamisel kavatseb linn pikendada väliterrassidele soodustust 31. augustini.

Tallinn ei võta mai lõpuni linnale kuuluvate äriruumide eest üüri toitlustuse, kaubanduse, teeninduse, hariduse, alushariduse, hoolekande, spordi, huvitegevuse, noorsootöö, kunsti, kultuuri ja meelelahutuse tegevusalal tegutsejatelt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles