IT-ettevõtja: lähiriikides on tööjõudu Eestist keerulisemgi leida

PM Majandus
Copy
IT-ettevõtte Uptime juht Eero Tohver sõnas, et mõnes riigis on vabadele töökohtadele sobivate kandidaatide leidmine tihti monumentaalne väljakutse.
IT-ettevõtte Uptime juht Eero Tohver sõnas, et mõnes riigis on vabadele töökohtadele sobivate kandidaatide leidmine tihti monumentaalne väljakutse. Foto: Tairo Lutter / Postimees

Eestis on küll vabad tuhanded IT-sektori töökohad ja ettevõtted otsivad sobilikke kandidaate tikutulega taga, kuid meie lähiriikides on olukord kohati veelgi keerulisem, märkis IT-ettevõtte Uptime juht Eero Tohver.

«Uptime tegutseb lisaks Eestile näiteks ka Poolas, Norras ja Taanis, kus on näha, et vabadele töökohtadele sobivate kandidaatide leidmine on tihti monumentaalne väljakutse,» märkis Tohver. «Suuresti joonistub välja trend, et mida kõrgem on riigi palgatase ja majanduslik areng, seda keerulisem on tipptasemel kandidaatide leidmine.»

Tohver selgitas, et erinevalt näiteks Poolast on Põhjamaades inimeste palgatase oluliselt ühtlasem, mis tähendab, et inimestel on ka väiksem palgasurve, mis tingiks juba mugavaks muutunud töökohast edasi liikumise.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles