Danske tegevjuht paneb Hollandi uurimise tõttu ameti maha

Janno Riispapp
, reporter
Copy
Hollandi võimud kahtlustavad Danske Banki tegevjuht Chris Vogelzangi rahapesuvastaste reeglite rikkumises, mistõttu paneb mees ameti maha.
Hollandi võimud kahtlustavad Danske Banki tegevjuht Chris Vogelzangi rahapesuvastaste reeglite rikkumises, mistõttu paneb mees ameti maha. Foto: JACOB GRONHOLT-PEDERSEN/REUTERS

Danske Banki tegevjuht Chris Vogelzang teatas panga nõukogu soovist ametist lahkuda, sest Hollandi võimud kahtlustavad muuhulgas ka teda rahapesuvastaste reeglite rikkumises ajal, mil ta oli ABN AMRO juhatuse liige.

«Ma olen Hollandi võimude otsusest väga üllatunud. Ma lahkusin ABN AMRO-st enam kui neli aastat tagasi ning täitsin oma kohustusi pühendunult ja ausalt,» vahendas Danske börsiteade Vogelzangi seisukohta.

«Minu staatus kahtlustatavana ei tähenda, et mind mõistetakse süüdi. Siiski, arvestades erilist olukorda, milles Danske Bank on ja millise tähelepanu all pank on – iseäranis seoses seni lahendamata Eesti kaasusega – ei soovi ma enda isikuga seotud spekulatsioonidel segada Danske Banki arengut,» ütles Chris Vogelzang.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles