ABBA legend Björn Ulvaeus nõuab muusika autorite õiglast kohtlemist

Copy
ABBA liikmena kuulsaks saanud Björn Ulvaeus on 2020. aastast autorite ja heliloojate ühingute rahvusvahelise konföderatsiooni CISAC president.
ABBA liikmena kuulsaks saanud Björn Ulvaeus on 2020. aastast autorite ja heliloojate ühingute rahvusvahelise konföderatsiooni CISAC president. Foto: via www.imago-images.de/imago images/SKATA

Koroonapandeemia hävitustöö muusikamaailmas on paljastanud muusikatööstuse puudujäägid, suunates valgusvihu «laulukirjutajate viletsusele», ütles ABBA eksliige Björn Ulvaeus.

Diskobändi megahittide, nagu «Dancing Queen» ja «Mamma Mia», ühe autorina kuulus artist osales laupäeval avaldatud aruande kirjutamisel pealkirjaga «Laulumajanduse uuesti tasakaalustamine» («Rebalancing The Song Economy»), mis kutsub üles uuendama hinnastruktuuri, et muusika taga peituvaid autoreid õiglaselt kohelda.

75-aastane Ulvaeus sai möödunud aastal, kui koroonaviirus hakkas kogu maailmas laastama sissetulekuid, Pariisis asuva autorite ja heliloojate ühingute rahvusvahelise konföderatsiooni CISAC presidendiks, mis on umbes nelja miljonit loojat ning kirjastajat esindav autoriõiguste võrgustik.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles