Keskkonnaministeerium maadleb vastuseisuga nafta ümberpumpamisele merel (3)

Ülle Harju
, reporter
Copy
Tanker Pakri poolsaare lähistel.
Tanker Pakri poolsaare lähistel. Foto: Sander Ilvest

Riigikokku jõudnud 1018 allkirjaga petitsioon ohtlike naftasaaduste ümberlaadimise merel keelustamiseks, lisaks jätkuv linnuteadlaste ja sadamate vastuseis väljapakutud plaanile sundis keskkonnaministri STS-operatsioonide arutelu uuesti avama.

«Kui Vabariigi Valitsus leiab, et STS-toimingud peaks Eesti vetes täielikult keelustama, siis keskkonnaministeerium sellele vastu ei seisa,» põhjendas keskkonnaminister Tõnis Mölder seda, miks keskkonnaministeerium ei pressi nui neljaks edasi eelnõud, millega soovis suunata keskkonnamõju hindamata ohtlike ainete suures koguses laevalt-laevale ümberlaadimise Tallinna lahte ühele ankrualale.

«Keskkonnamõjusid tuleb hinnata,» kritiseeris plaani Eesti ornitoloogiaühingu linnukaitse programmijuht Veljo Volke. «Ametnike väljavalitud STS-ala (Tallinna G-ankruala) asub Paljassaare hoiualast ja Natura 2000 linnualast umbes seitsme kilomeetri kaugusel. Kui midagi juhtub ja on läänetuul, võib aine kiiresti Paljassaare linnualale ja Paljassaare poolsaare randa jõuda.» Muraste looduskaitseala jääb üldse vaevalt nelja kilomeetri kaugusele. 

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles