FOTOD ⟩ Kristjan-Thor Vähi firma ehitab Tiskresse 36 miljoni eest uue elurajooni

PM Majandus
Copy
Foto: Erakogu.

Kristjan-Thor Vähi kinnisvaarendusettevõte Invego ehitab Tallinna piiril paikneva Tiskre asumi mereäärsesse külge 16 kortermaja ja 11 kolmikvillaga uue Luccaranna elurajooni. Projekti kogumaht on 36 miljonit eurot.

Kristjan-Thor Vähi sõnul on ligi kümnel hektaril laiuv Luccaranna piirkond suurim ühtselt arendatav elamuala Tiskre ja Tabasalu piirkonnas.  Piirkonnale parima lahenduse leidmiseks korraldatud konkursi võidutöö autoriks on Kuu arhitektid. 

«Luccarannast saab kogu Eestis ainulaadne elamurajoon, mille keskmesse rajatav lineaarpark koos jalutusteega ühendab kodud loodusliku taimestikuga alade ja rannaga. Majade vahele tuleb avar autovaba puhkeala ning elanikele rajatakse avalik rannapaviljon, kus saab näiteks SUP-laua liivast puhtaks pesta või terrassil aega veeta,» kirjeldas Kristjan-Thor Vähi.

Luccaranna asub Tiskre asumi mereäärses osas Tabasalu panga kõrval.

Luccaranna piirkond oli koos Kadriorus asunud Georg Witte supelsalongiga üks riigi populaarsemaid rannakuurorte nii Tallinna kui Peterburi kõrgseltskonna seas ja ma usun, et meil õnnestub ka uue elurajooni miljöös luua omaaegse kadrioruliku kuurorti atmosfäär, lisas Vähi. Lucca ja Tiskre kuurorteid külastas omal ajal nii luuletaja Puškini perekond kui tema sõbrad ning kuulus ajaloolane ja kirjanik Karamzin.

Uue rajooni esimese korruse kodudel on terrassid ning peaaegu kõikidel korteritel on rõdu. Piirkonna tervikliku kontseptsiooni, nii majade kui kogu ümbritseva keskkonna on loonud Kuu arhitektid. Luccaranna arenduse esimesed kodud valmivad 2022. aastal.

Invego rajab paralleelselt lähikonda ka 400 koduga Tiskreoja ja 100 korteriga Tabasalu Kodu elukvartalit.

Invego ehitab ka Kalamajja 30 miljoniga uue ärikvartali. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles