IKEA hakkas Tallinna uude kauplusesse töötajaid värbama (1)

PM Majandus
Copy
Foto: Erakogu.

IKEA alustas töötajate värbamist 2022. aasta sügisel avatavasse Tallinna kauplusesse, avades kandideerimise seitsmele juhtivale ametikohale. 

IKEA otsib juhte turunduse, müügi, personalitöö, IT, sisekujunduse ja muudes valdkondades. Ettevõte hindab, et tulevikus töötab üle 300 inimese Eesti IKEAs. 

«Alustame IKEA Tallinna kaupluse värbamisprotsessiga ning esimene samm on moodustada hästi toimiv tiim juhtidest, kes panevad hiljem kokku oma spetsialistide ja kaastöötajate meeskonnad. Hetkel otsime professionaale turunduse, müügi, personalitöö, klienditoe, IKEA toiduosakonna, IT, väljapanekute ja kommunikatsiooni jm valdkondades,» ütles IKEA Baltikumi inimeste ja organisatsioonikultuuri juht Laura Lustika. IKEA teeb ülejäänud vakantsed ametikohad teatavaks järgmise 12-16 kuu jooksul.

Väärtuspõhine värbamine

Lustika sõnul pakub IKEA Eestis tööd dünaamilises jaemüügikeskkonnas, võimalust isiklikuks arenguks, globaalselt rakendatavaid teadmisi ning ka ainulaadset Rootsi juurtega kultuuri.

Foto: IKEA Baltikumi inimeste ja organisatsioonikultuuri juht Laura Lustika. Erakogu.

«IKEA on ainulaadne oma kultuuri ja väärtuste poolest, milleks on näiteks lihtsus, ühtehoidmine ning inimestest ja planeedist hoolimine ja millest lähtume oma töös iga päev. Argipäevastes toimetustes tähendab see seda, et meil puudub tüüpiline hierarhiline struktuur – iga kaastöötaja on juht, oma valdkonna spetsialist ning oma tegude eest vastutav. Juht on eelkõige osa meeskonnast, kes teeb koostööd, aitab saavutada eesmärke ja viibib otse töösagina keskel nii palju kui tarvis,» kirjeldas Lustika.

Tema sõnul kannavad kõik IKEA töötajad oma ametitest olenemata vormiriideid, söövad samas töötajate restoranis ja jagavad kontoriruume, et tagada ühtehoidmine. See aitab kaasa võrdõiguslikkuse, koostöö ja avatud suhtluse kultuuri loomisele.

IKEA kultuurist lähtuvalt võetakse uued juhid ja kaastöötajad tööle väärtuspõhiselt.

«IKEA ettevõttes hindame nii juhtide kui ka kaastöötajate juures esmalt nende väärtusi ja mõtteviisi. Seetõttu palkame inimesi väärtuste ja pädevuste kombinatsiooni alusel,» lausus IKEA esindaja. 

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles