Transpordiamet alustas veesõidukite kontaktivaba registreerimisega

Jaano Martin Ots
, toimetaja
Copy
Eestis valmistatud sõude-mootorpaat Nordline 29 paadiveotreileril. Paat tuleb liiklusregistris arvele võtta, kuna ta on pikem kui 2,5 meetrit.
Eestis valmistatud sõude-mootorpaat Nordline 29 paadiveotreileril. Paat tuleb liiklusregistris arvele võtta, kuna ta on pikem kui 2,5 meetrit. Foto: Jaano Martin Ots

Nüüdsest on väikelaevade ja jettide registritoiminguid transpordiameti liiklusregistris võimalik sooritada ka kontaktivabalt. Tegemist ei ole siiski eraldi e-rakendusega, distantsregistritoimingud tehakse e-kirja teel. 

Eesti territoriaal- ja sisevetel liiklemiseks võib väikelaeva, jetti ja alla 12-meetrise kogupikkusega laeva kasutada üksnes juhul, kui see on kantud liiklusregistrisse, rõhutab transpordiamet. Eestis tuleb liiklusregistris arvele võtta kõik veesõidukid kogupikkusega 2,5 meetrit ja enam. Vaid võistlemiseks mõeldud sportpurjekad ja veemotopaadid registreeritakse vastavate spordialaliitude registris.

Nüüdsest on väikelaeva ja jetti võimalik liiklusregistris registreerida ka ilma transpordiameti teenindusbüroosse minemata. Veesõiduki kontaktivabaks registreerimiseks peab veesõiduki omanik saatma digiallkirjastatud taotluse koos kõigi vajalike dokumentidega ja fotodega veesõidukist transpordiameti e-posti aadressile info@transpordiamet.ee. Blanketi saab ameti kodulehelt. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles