Stockmann tahab parkimismaja kohale rajada 250 korteriga kõrghoone

PM Majandus
Copy
Stockmanni kaubamaja Tallinnas.
Stockmanni kaubamaja Tallinnas. Foto: TOOMAS HUIK/PM/EMF

Stockmann plaanib tänavu müüa oma kaubamaja hoone ning on esitanud linnale uue detailplaneeringu algatamise ettepaneku, mille kohaselt võiks praeguse parkimismaja asemele rajada 31-korruselise kõrghoone, vahendab ERR Uudised

Stockmann plaanib oma Tallinnas asuva hoone sel aastal ettevõtte restruktureerimise osana maha müüa. Stockmann müüb võlgade katteks kaubamajad Tallinnas, Helsingis ning Riias, jäädes ise hoonetesse rentnikuks. ERR kirjutas detsembris, et 2016. aasta detailplaneering võimaldab ehitada parkimismajale ühe lisakorruse. Uut kõrghoonet krundile rajada ei lubata, kuid ei ole välistatud, et algatatakse uus planeering.

K-Projekt esitas Stockmanni esindajana Tallinna linnaplaneerimise ametile detailplaneeringu algatamise ettepaneku, mille eesmärk on määrata krundile ehitusõigus kaubamaja hoone laiendamiseks ja määrata lisaks ehitusõigus 31 maapealse ja ühe maa-aluse korrusega äriruumidega korterelamu ehitamiseks.

Planeeringuga lisanduks ligi 31 000 ruutmeetrit brutopinda. Hoonesse planeeritakse 257 korterit ja 425 parkimiskohta. Kõrghoone kõrgus maapinnast on 122 meetrit ja absoluutkõrgus 130 meetrit.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles