Kohus mõistis Ekspress Meedialt ja ajakirjanikult Rein Kilgi kasuks välja kahjuhüvitise (2)

BNS
Copy
Rein Kilk sai Ekspress Meedia ja ajakirjanik Andres Reimeri üle kohtuvõidu.
Rein Kilk sai Ekspress Meedia ja ajakirjanik Andres Reimeri üle kohtuvõidu. Foto: Jaanus Lensment / Postimees

Harju maakohus rahuldas kolmapäeval ettevõtja Rein Kilgi hagi ASi Ekspress Meedia ja ajakirjanik Andres Reimeri vastu ning mõistis neilt Kilgile solidaarselt välja 500 eurot.

Kohus rahuldas Kilgi hagi ja kohustas ajakirjanik Andres Reimerit kohtuotsuse jõustumisel viitamatult omal kulul esitama Ekspress Meediale taoluse Delfi Ärilehes 30. jaanuar 2019 ilmunud artikli «Lõputud kohtuasjad kaasvõitlejate vastu. Rein Kilk üritab kohtumajades raha teenida» eemaldamiseks.

Kohus kohustas Ekspress Meediat kohtuotsuse jõustumisel eemaldama Reimeri artikli viivitamatult ärileht.ee veebiväljaandest.

Ühtlasi mõistis kohus AS-ilt Ekspress Meedia ja Andres Reimerilt solidaarselt Rein Kilgi kasuks välja mittevaralise kahju hüvitise 500 eurot.

Kohus jättis menetluskulud täies ulatuses solidaarselt ASi Ekspress Meedia ja Andres Reimeri kanda, sealhulgas ka Kilgi menetluskulud 5690 eurot. Samas jättis kohus rahuldamata Kilgi menetluskulude kindlaksmääramise avalduse 3949,99 euro osas.

Kohus leidis oma otsuses, et antud juhul on Ekspress Meedia ja Reimeri poolt avaldatud ebaõiged, sealhulgas järelduslikud faktiväited ja ebakohased väärtushinnangud Kilgi au teotavad tulenevalt avaldatud teabe ebaõigest ja eksitavalt esitatud ebatäieliku informatsiooni sisust ning ebakohastest Kilki põhjendamatult halvustavatest ebakohastest väärtushinnangutest.

Kohtu hinnangul on ajakirjanik artiklis loonud üldsusele Kilgist artiklit läbivalt negatiivse kuvandi peamiselt 2019. aastal ja 2016. aastal jõustunud tsiviilasjade kohtuotsuste ja temaga seotud kriminaalasjas artikli ilmumise ajal jõustumata kohtuotsuse pinnalt.

Kohtu hinnangul puudus artiklis esile toodud tsiviilasjade lahendite uudisväärtus 2019. aastal kajastatuna. «Kohtumenetluses oleva kriminaalasja jõustumata lahendite pinnalt vääriti mõistetava informatsiooni avalikkusele avaldamine ei ole põhjendatud,» tõdes kohus.

Maakohtu otsus ei ole jõustunud ning seda on võimalik vaidlustada veel Tallinna ringkonnakohtus ja hiljem ka riigikohtus.

Andres Reimer ei tööta praegu enam Ekspress Meedias ajakirjanikuna, vaid on asunud tööle suhtekorraldajana.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles