Keskerakonna heldeim annetaja oli Urmas Sõõrumaa

Loora-Elisabet Lomp
Copy
Urmas Sõõrumaa.
Urmas Sõõrumaa. Foto: Tairo Lutter

Esimeses kvartalis kogus Keskerakond 105 199 euro eest annetusi. Suurim parteikassasse panustaja oli ettevõtja Urmas Sõõrumaa. 

Eesti Olümpiakomitee presidendist suurettevõtja Sõõrumaa annetas Keskerakonnale kokku 45 000 eurot. Annetussumma suuruse poolest oli järgmine ettevõtja Ago Vingissar, kelle panus oli 10 000 eurot, Jaan Toots annetas oma koduparteile 5000 eurot. 

2500-eurose annetuse tegid Keskerakonnale Tanel Kiik, Taavi Aas, Aadu Must, Mihhail Korb ja erakonna esimees Jüri Ratas. Triin Varek annetas 3200 eurot, eurosaadik Yana Toom 2650 eurot. 

Mõni keskerakondlane maksis esimeses kvartalis ka kõrget liikmemaksu: Enn Eesmaa 6248 eurot, Kersti Sarapuu 3260 eurot, Jaak Aab 2500, Erki Savisaar 2500, Mihhail Stalnuhhin 2300 eurot. 

Kokku kogus erakond tulu 481 027 eurot. Annetajaid oli 89 inimest ja liikmemaksu koguti kokku 33 899 eurot. 

Keskerakonna suurim annetaja tahab Patarei arenduse pausile panna 

Nädal tagasi teatas Sõõrumaa, et tahab Patarei arenduse pausile panna, riigiga sõlmitud lepingu tingimused seda aga teha ei luba. «Mina täna ei näe mingit varianti, et 70–80 miljonit investeeringut tänases teadmatuses keegi tegema hakkab,» ütles Sõõrumaa. Varem lootis Sõõrumaa saada ehitusega edasi minemiseks riigilt KredExi kaudu laenu, kuid ettevõtlus- ja IT-minister Andres Suti sõnul ei võimalda uued tingimused sellist laenu enam anda.

Sõõrumaa palub Riigi Kinnisvara ASilt võimalust jätta projekt viieks aastaks seisma ja paremat aega ootama. «Kui see juhtub kiiremini kui viis aastat, on muidugi tore, aga see projekt sattus täpselt sellisesse aega, et poolteist kuud enne kriisi kirjutasime lepingule alla,» nentis ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles