Selgus, milliseid varasid pensionifondid esimesena müüma hakkavad

Liina Laks
, reporter
Copy
Lisaks kohtutäiturite käes olevatele võlgadele on veel sellised võlad, mille sissenõudmistega tegelevad ettevõtted ja asutused ise või inkassoettevõtted.
Lisaks kohtutäiturite käes olevatele võlgadele on veel sellised võlad, mille sissenõudmistega tegelevad ettevõtted ja asutused ise või inkassoettevõtted. Foto: Michael Longmire/ Unsplash

Kuna septembris lahkub teisest sambast enam kui 152 000 inimest ja 1,3 miljardit eurot, tuleb fondidel osa varasid rahaks teha.

Kuid fondides on kõike alates Eesti aktsiatest ja lõpetades puhta rahaga. Kuigi Eesti börsile on pensionifondidel omajagu raha paigutatud, on ebatõenäoline, et pangad siinset turgu müügiga kurnama hakkaksid.

LHV fondijuht Kristo Oidermaa selgitas pensionifondide praegust plaani. «Pensionifondidel on olnud võimalus raha väljavõtmiseks valmistuda pikka aega ning seda oleme ka teinud. LHV suuremates fondides on tänaseks ca 30% varadest Saksamaa ja Prantsusmaa riigivõlakirjades, mis on väga likviidsed varad ja mille müügiga täidetakse esmane raha välja võtvate inimeste soov,» rääkis Oidermaa.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles