Tallinna Vee aktsionärid said ülevõtmispakkumise

BNS
Copy
Utilitas ja Tallinna linn pakuvad väikeaktsionäridele Tallinna Vee aktsia kohta 14,2 eurot, mida on sama palju, kui maksti Ühenkuningriigi ettevõttele United Utilities.
Utilitas ja Tallinna linn pakuvad väikeaktsionäridele Tallinna Vee aktsia kohta 14,2 eurot, mida on sama palju, kui maksti Ühenkuningriigi ettevõttele United Utilities. Foto: Sander Ilvest / Postimees

Tallinna linn ja OÜ Utilitas teevad ülevõtmispakkumise teate ja prospekti põhjal pakkumise kõigi Tallinna Vesi A-aktsiate, mis ei kuulu ülevõtjatele, omandamiseks ostuhinnaga 14,2 eurot aktsia kohta.

31. märtsil viidi lõpule 100,3 miljoni eurone tehing, millega Tallinna Vee suurim aktsionär Unitied Utilities Tallinn B.V. müüs oma osaluse ettevõttes Tallinna linnale ja energiakontsernile Utilitas. United Utilities Tallinn B.V. müüs kokku 7 060 870 Tallinna Vee A-aktsiat võrdsetes osades Tallinna linnale ja Utilitasele hinnaga 14,2 eurot aktsia kohta.

Tallinna linnapea Mihhail Kõlvart ütles paar kuud tagasi pressikonverentsil, et Tallinna Vesi jääb börsile edasi ning loodab, et ka väikeaktsionärid jätkavad aktsia hoidmist. Sama ütles Utilitase juht Priit Koit, kes nentis, et kui tõesti kõik väikeaktsionärid müüa tahavad, siis tuleb neil osta, aga hea meelega jätaksid nad ettevõtte börsile ja dividendiaktsiaks. «Tohutut kasvu [Tallinna Vees] näha ei ole, nii et ta on end positsioneerinud dividendiaktsiana,» ütles Koit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles