Vandenõuraamatu salakaval reklaamimine maksis firmale koostöö (7)

Brita-Maria Alas
Copy
Europark nõuab reklaami eemaldamist.
Europark nõuab reklaami eemaldamist. Foto: Kesklinna valitsus

Tallinna kesklinnas Ahtri tänaval ilutses veel esmaspäeval arvukaid vandenõusid sisaldava raamatu «Tervisediktatuur» reklaam, mis vastab tarbijakaitse ja tehnilise järelevalve (TTJA) hinnangul reklaamiseadusele. Küll aga ei sobinud reklaam kinnistut haldavale parklaketile EuroPark, kes võttis selle maha. 

Raamatureklaam viitab Bill Gatesile kui demokraatia ja tervise ründajale ja koroonaviirusele kui vahendile, mille abil demokraatiast lahti öeldakse. Teose kirjastajaks on Reval Buch, kelle toel on ilmunud teisigi samalaadseid kirjatükke, kus on räägitud näiteks koroonaviiruse levikust kui võltspandeemiast või äraostetavatest ajakirjanikest ja nende propagandatehnikast. 

TTJA selgitas, et ei pööranud linnapildis laiutavale vandenõuraamatu reklaamile suuremat tähelepanu. «Tänaseks on TTJA kõige suurema ja vahetuma ohu, ehk inimese tervist ohustava välireklaami ja eesti veebisaitide olukorra lahendanud. Praegusel juhul on tegu kirjandusliku teose reklaamiga, mis reklaamiseadusega vastuolus ei ole,» viitas amet ühtlasi hiljuti levinud MMSi reklaamile. 

Kommentaarid (7)
Copy
Tagasi üles