Tsahkna astus kohtu ette

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Andres Tsahkna
Andres Tsahkna Foto: Peeter Langovits

Eile algas kohtuprotsess endise sotsiaalministri nõuniku, reformierakondlase Anders Tsahkna ja temaga seotud firma Balti Radiodiagnostika üle, kirjutab Äripäev.

Riigiprokuratuur süüdistab Tsahknat mõjuvõimuga kauplemises, toimingupiirangu rikkumises, pistise nõudmises ja võtmises ning dokumendi võltsimises ja võltsdokumendi kasutamises.

Süüdistuse järgi kasutas Anders Tsahkna sotsiaalministri nõuniku ametikohal töötades
korduvalt ebaseaduslikult ära oma ametikohast tulenevat mõjuvõimu ning mõjutas sotsiaalministeeriumi ametnikke ning koostööpartnereid tegema tema enda või tema sugulaste ja tuttavate jaoks soodsaid otsuseid ning tehinguid.

Süüdistuse kohaselt mõjutas Tsahkna näiteks sotsiaalministeeriumi ametnikku loobuma Tsahkna tuttava firmale leppetrahvinõude esitamisest.

Vastuteeneks palus Tsahkna nimetatud ettevõtte omanikul, kes kuulus ka haigekassa nõukogusse, hääletada eelnõu vastu, millega oleks vähendatud haigekassa poolt haiglatelt tellitavate radioloogiaprotseduuride piirhindu.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles