Eesti kerisetootja võitis maailma prestiižseima disainiauhinna

PM Majandus
Copy
HUUMI elektrikeris CLIFF.
HUUMI elektrikeris CLIFF. Foto: Erakogu.

Eesti disainkeriste tootja HUUM OÜ pälvis mainekal rahvusvahelisel disainikonkursil «Red Dot Award» kahele tootele tootedisaini auhinna. 

Auhinna pälvisid elektrikeris CLIFF ning sauna juhtpult UKU. Auhinnatud toodete disaini autoriks on Mihkel Güsson, Eesti Kunstiakadeemia vilistlane, kes hetkel on kirjutamas oma magistritööd Umeå Disaini Instituudis, Rootsis. 

Elektrikeris CLIFF:
Elektrikeris CLIFF: Foto: Erakogu.

Ettevõtte tootevaliku kõige uuem elektrikeris CLIFF on kompaktne ja erakordselt väikeste ohutuskaugustega, mistõttu on see ideaalne lahendus väiksemate saunade jaoks. Väikesed ohutuskaugused on saavutatud hoolikalt läbimõeldud ülesehituse ja sisemise õhutunneli paigutusega.

Auhinna pälvinud teine toode, UKU sauna juhtpult, muudab sauna kütmise lihtsaks ja mugavaks. Juba seitse aastat tagasi tuli HUUM välja kaugjuhitava puldiga, milleni alles nüüd teised konkurendid on järele jõudmas. UKU juhtpuldiga on võimalik sauna juhtida lokaalselt, üle Wi-Fi võrgu või sisseehitatud GSM-mooduli abil. Kahe viimase kaudu on võimalik sauna juhtida mobiilirakendusest üle kogu maailma.

HUUMi sauna juhtpult UKU.
HUUMi sauna juhtpult UKU. Foto: Erakogu.

HUUMile ei ole Red Doti auhind võõras. 2015. aastal pälvis disainiauhinna ka HUUMi esimene elektrikeris DROP, mille disaini autoriks on Mihkel Masso. Hea meel on tõdeda, et 2021. aastaks on kümme Eesti toodet pälvinud Red Doti auhinna, millest kolm kuulub HUUMile.

Saksamaal, Design Zentrum Nordrhein-Westfaleni loodud Red Dot on maailma prestiižseim disainiauhind ning on kujunenud tunnustatud kvaliteedimärgiks. Red Doti tootedisaini auhinnaga autasustatakse aasta parimaid tooteid alates 1955. aastast. Alates moest kuni olmeelektroonika, sõidukite, meditsiinitehnika ja mööblini.

Lisaks tootedisainile antakse auhinda välja ka tootekujunduse, kommunikatsioonikujunduse ja disainikontseptsioonide valdkonnas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles