Raju nädal tõi mitmele Eesti aktsiale hiigeltõusu

Liina Laks
, reporter
Copy
Coop Panga juhatuse esimees Margus Rink võib rahul olla: selline aktsiaralli, mis Coop Panka viimastel kuudel tabas, on iga börsiettevõtte juhi unistus.
Coop Panga juhatuse esimees Margus Rink võib rahul olla: selline aktsiaralli, mis Coop Panka viimastel kuudel tabas, on iga börsiettevõtte juhi unistus. Foto: Eero Vabamägi / Postimees

Mitu Tallinna börsi aktsiat on viimastel päevadel korralikult tõusnud, isegi ainsal langejal on hea vabandus varnast võtta.

Kuigi aprilli algusesse jäi mitu head kauplemispüha, on Tallinna börsi aktsionärid seda suurema mõnuga mitmeid ettevõtteid üles ostma asunud. Kõige võimsamalt on nädalaga rallinud Saunumi aktsia tervelt 62%.

Kerisetootja ütles investoritele eile, et asjad lähevad neil palju paremini kui algselt loodetud, laienemine on täies hoos ning nüüd ei jää muud üle kui uuesti investoritelt miljonit küsima minna. Lisaemissioon on firmal plaanis teha juba käesolevas kvartalis. Alates detsembrikuisest IPOst on aktsia kerkinud 287%. Arvestades seda, et tegu on Balti alternatiivbörsi aktsiaga, kus kauplemisaktiivsus on reeglina üsna nadi, teeb Saunum investorite huvi poolest silmad ette ka põhinimekirja väärtpaberitele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles