Milliseid majandusjulgeoleku ohud pandeemias varitsevad

PM Majandus
Copy
Majandusjulgeolek.
Majandusjulgeolek. Foto: Lena Balk/ Unsplash

Kolmapäeval, 14. aprillil toimub majandusjulgeoleku konverents, mille esimest osa on võimalik Postimehe vahendusel jälgida alates kella üheksast. 

Konverentsi MAJANDUSJULGEOLEK «EESTI restart 2021» korraldab Finesto Advisors. Tänavuse konverentsi fookuses on ülemaailmne viiruspandeemia ning sellest tulenev tervise- ja majanduskriis.

Erakorraline olukord on toonud võimendatult esile nii rahva tervise- kui sotsiaalse julgeoleku tähtsuse ja mõõtme. Tekkinud pingeline siseriiklik ja globaalne olukord on üha enam mõjutamas väga erinevates aspektides ja valdkondades nii maailma poliitilist kui majanduslikku olukorda.

Eesti julgeolekuasutustel tuleb üle vaadata nii üldine majandusjulgeoleku laiapõhjaline ohuanalüüs, kus selle aasta fookusteemadeks on kindlasti poliitiline korruptsioon kui otseselt riigi majandusjulgeolekut ja finantssektorit ohustav globaalne rahapesurisk.

PÄEVAKAVA

9.00 – 9.05 Päevajuhi avasõnad: Johannes Tralla, ERR ajakirjanik ja saatejuht

9.05 – 9.30 Avaettekanne: «Majandusjulgeoleku ohud Kaitsepolitsei vaates.»
Martin Arpo, Kaitsepolitseiameti peadirektori asetäitja

9.30 I paneel: TERVISESÕJA EESLIIN JA KRIISI EXIT-PLAAN

9.30 – 9.45 Ettekanne: «Teadmistepõhine võidujooks aja- ja ressursiga.»
Andres Merits
, Tartu Ülikooli rakendusviroloogia uurija-professor  

9.45 – 10.30 Paneeldiskussioon: «Riigi ja ühiskonna toimepidevus ning inimeste ja meditsiinisüsteemi toimetulek pandeemiaga.»
Tanel Kiik, Tervise- ja tööminister
Henry Kattago, Riigikantselei strateegiadirektor
Andres Merits, Tartu Ülikooli rakendusviroloogia uurija-professor
Agris Peedu, SA Põhja-Eesti Regionaalhaigla juhatuse esimees                                  Moderaator: Johannes Tralla

Konverentsi tasulise vaatamise jätkamiseks ja hilisemaks täies mahus järelvaatamiseks klikkige palun MAJANDUSJULGEOLEK «EESTI restart 2021» veebilehele.

Konverentsi järgnevates osades analüüsitakse põhjalikult riigi ja ühiskonna ning rahva ja ettevõtjate toimetulekut nii siseriikliku kui globaalse majanduskriisiga. Samuti strateegilise kava ja "ad-hoc" tegevusplaani võimalikult kiireks ja valutuks majanduskriisist väljumiseks.

Põhjaliku majandusülevaate ning rahanduse- ja kapitalijulgeoleku teemalise ettekande teeb Eesti Panga president Madis Müller, kelle osalusel toimuvas paneeldiskussioonis räägivad ettevõtjate esindajatena kaasa transiidi- ja majandusekspert Raivo Vare ja turismisektori ekspert ja kõneisik Tiit Pruuli.

Rohepööre vs. kliimajulgeolek paradokse vaagib põhjalikus ettekandes Eesti Teaduste Akadeemia president Tarmo Soomere.

Ainulaadse sündmusena toimub konverentsi käigus otseülekanne maailma suurimalt küberkaitse õppuselt «Locked Shields», mille käigus NATO Küberkaitsekoostöö keskuse (CCDCOE) tehnoloogiaosakonna juht Raimo Peterson tutvustab 2021. aasta õppuse peamisi väljakutseid.

Erinevaid julgeoleku hübriidohte, seal hulgas IS/IKT ja küberründe 2021. aasta trende käsitletakse konverentsipäeva lõpetavas küberjulgeoleku paneelis, mille sisusse panustavad valdkondlike ekspertteadmistega CCDCOE direktor, kolonel Jaak Tarien ning Riigi Infosüsteemi Ameti direktor Margus Noormaa ja CybExer Technologies kaasasutaja Lauri Almann.

Konverentsipäeva juhib teleajakirjanik Johannes Tralla.

Rohkem infot «MAJANDUSJULGEOLEK» konverentside sarja veebilehelt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles