Hindu mõjutas enim kallinenud elekter

PM Majandus
Copy
Elekter.
Elekter. Foto: Elmo Riig / Sakala

Statistikaameti andmetel langes tarbijahinnaindeks märtsis võrreldes veebruariga 0,2 protsenti ning tõusis eelmise aasta märtsiga võrreldes 1,1 protsenti. Mulluse märtsiga võrreldes olid kaubad 0,5 protsenti ja teenused 2,0 protsenti kallimad.

Statistikaameti juhtivanalüütiku Viktoria Trasanovi sõnul mõjutas tarbijahinnaindeksit eelmise aasta märtsiga võrreldes enim kodudesse jõudnud elektri 18,3 protsenti kõrgem hind. «Diislikütus oli 4,7 protsenti odavam ja bensiin 4,5 protsenti kallim. Toidukaupadest kallinesid enim muud jahusegud (13,2 protsenti) ja värske köögivili (10,3 protsenti) ning odavnesid kartul (22,3 protsenti) ja oliiviõli (10,3 protsenti),» selgitas Trasanov.

Tarbijahindade muutus.
Tarbijahindade muutus. Foto: Statistikaamet.

Veebruariga võrreldes mõjutas tarbijahinnaindeksit kõige rohkem kodudesse jõudnud elektri 11,3-protsendine hinnalangus. Suurem mõju oli veel mootorikütuse 3,9-protsendisel hinnatõusul ning toidukaupade hinnamuutustel, kus värske köögivili kallines 19,7 protsenti ja värske kala 19,8 protsenti ning liha ja lihatooted odavnesid 2,4 protsenti.

Haridus- ja lasteasutuste indeksi langus oli tingitud kohalike omavalitsuste otsusest jätta üleriigiliste piirangute olukorras küsimata lasteaia kohatasu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles