Eesti Post katsetab Tallinnas eestimaiste uudsete elektriliste kaubaratastega postivedu

PM Majandus
Copy
Vok Bikesi elektriline kaubaratas.
Vok Bikesi elektriline kaubaratas. Foto: Erakogu.

Eesti Post alustas koos Eesti ettevõtte Vok Bikesiga pilootprojekti, mille raames testitakse Tallinna vanalinnas postivedu uudsete elektriliste kaubaratastega.

«Esialgu kasutame elektrilisi kaubarattaid Tallinna kesklinnas saadetiste kohaleviimiseks, kuid plaanime neid testida ka muudes oludes – eeskätt eramajadega piirkondades,» ütles Omniva transpordihalduse juht Marten Seepter.

Seepteri hinnangul avaldub elektrilise kaubaratta efektiivsus eeskätt kanderingidel, mille kilometraaž pole suur ja kus on tihedalt peatusi, kuna rattale istumine ja sealt väljumine on kullerile mugav.

Ka on kaubarattaga kergem tööd teha tiheasustusega piirkonnas, kus on kitsad olud ja autoga ligipääs raskendatud. «Meie kullerite esmane tagasiside on olnud positiivne, sest rataste läbivus oli ka talvistes tingimustes hea ja parkimisega pole probleeme tekkinud,» lisas Seepter.

Vok Bikesi ühe asutaja ja tegevjuhi Indrek Petjärve sõnul katsetatakse sõidukeid kahe peamise kliendigrupiga – on-demand kaupade kättetoimetamine, olgu siis restoranidest või e-poodidest, ning klassikaline postitarne.

Test kestab jaanipäevani

Omniva Vok Bikes elektriliste kaubarataste pilootprojekt kestab juuni keskpaigani, mille järel tehakse kokkuvõtted ja otsus, kuidas projektiga edasi liikuda.

Vok Bikes on 2019. aastal Tallinna Tehnikaülikooli tudengivormeli meeskonna endiste liikmete poolt asutatud ettevõte, mille põhitegevus on kaubarataste tootmine, müük ja rattapargi haldus. Vok Bikes asutajateks on lisaks Indrek Petjärvele ka tootejuht Siim Starke ja tehnoloogiajuht Riho Koop.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles