Transpordiamet otsib 2 miljoniga Keri tuletorni rekonstrueerijat

Copy
Keri saare ajalooline tuletorn on nii halvas seisus, et selle muinsuskaitsenõuetele vastav restaureerimine läheks maksma üle nelja miljoni euro, näitasid veeteede ameti haldusosakonna tellitud esmased uuringud ja eelprojekteerimine.
Keri saare ajalooline tuletorn on nii halvas seisus, et selle muinsuskaitsenõuetele vastav restaureerimine läheks maksma üle nelja miljoni euro, näitasid veeteede ameti haldusosakonna tellitud esmased uuringud ja eelprojekteerimine. Foto: Jaano Martin Ots

Transpordiamet kuulutas välja riigihanke Keri tuletorni rekonstrueerimise esimese etapi tööde teostaja leidmiseks. Hanke eeldatav maksumus on 2 miljonit eurot.

Esimese etapi tööde hulka kuuluvad Keri tuletorni kivikehandiga seotud tööd kuni kõrgusmärgini 15,09, selgub hanke alusdokumentidest.

Muu hulgas kuuluvad tööde hulka ka varinguprahi eemaldamine, vundamentide pealmise osa demonteerimine ja uuesti ladumine varingu kohas, vajalike kallete andmine maapinnale sadevete ära juhtimiseks ning kahjustunud müürivoodri eemaldamine kogu müüritise ulatuses.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles