Nafta hind alustas nädalat tubli langusega (1)

Liina Laks
, reporter
Copy
OPECi logo: naftakartell otsustas juba järgmisel kuul tootmispiiranguid leevendama hakata. Juuli lõpuks on "vabaks antud" 1,1 miljonit toornafta barrelit päevas.
OPECi logo: naftakartell otsustas juba järgmisel kuul tootmispiiranguid leevendama hakata. Juuli lõpuks on "vabaks antud" 1,1 miljonit toornafta barrelit päevas. Foto: DADO RUVIC/REUTERS/Scanpix

Peale viimaste päevade hinnatõusu asus nafta esmaspäeval odavnema, põhjuseks OPECi uued otsused.

Naftakartell OPEC+ leppis möödunud nädalal kokku, et asub peagi tootmispiiranguid lõdvendama. Tootmiskärped on olnud üheks oluliseks nafta hinna mootoriks. Nüüd teatas OPEC+, et mai ja juulikuu vahel vähendatakse järk-järgult osa neist piirangutest, vahendab Reuters. Lisaks on ka USAs märke tootmise kiirendamisest, mis andis langusele omakorda pisut hoogu.

Hommikul odavnes Brenti toornafta barreli hind 1,3%, 63,99 dollarile, USA sort WTI samapalju ehk 60,6 dollarile. Lõunaks oli langus süvenenud juba 2% peale. Nafta hind ületas 60 dollari piiri tänavu veebruaris, käis tipus märtsikuu alguses ning on sealtmaalt üsna sarnasel tasemel püsinud.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles