Päevatoimetaja:
Sander Silm

Võimalus 460 euro eest lennukitoitu nautida tekitas klienditulva

Copy
Klient einestamas Tokyos Haneda lennujaamal seisvas All Nippon Airwaysi lennukis.
Klient einestamas Tokyos Haneda lennujaamal seisvas All Nippon Airwaysi lennukis. Foto: HANDOUT/AFP

Lennukitoit võiks olla üks viimaseid asju, millest inimesed pandeemia ajal puudust tunnevad, kuid Jaapani lennufirma kliendid tunglevad, et maapinnale sunnitud lennukites luksuslikke toite mekkida.

Jaapani All Nippon Airwaysile kuuluvate lennukite pardal on menüüs nii hanemaks, krabiliha mousse kui ka waguy loomafilee – kõike seda 460 euro eest. Lennufirma avas oma «tiibadega restorani» kolmapäeval ainult üheks päevaks, kuid suure nõudluse tõttu kavatsevad nad seda edaspidigi pakkuda.

Restoran andis võimaluse nautida kas esimese või äriklassi eineid, mida tavaliselt serveeritakse rahvusvahelistel lendudel. «Reisijad» läksid Tokyo Haneda lennuväljal seisva Boeing 777 pardale piletitega, mis nägid välja nagu pardakaardid. Ettevõtte sõnul kaasnesid kogemusega ka meeskonna teadaanded, toite serveeriti lennukiistmeil, kuid turvavöö polnud kohustuslik.

Tagasi üles