Aasta ettevõtja Kaarel Kotkas: «Erinevatel ettevõtjatel on erinev riskiisu»

Krister Kivi
, Arteri toimetaja
Copy
Tallinn 22AUG19. 
Idufirma Veriff juht Kaarel Kotkas.

Kaarel Kotkas, Veriff Founder & CEO.
Foto Raul Mee
Tallinn 22AUG19. Idufirma Veriff juht Kaarel Kotkas. Kaarel Kotkas, Veriff Founder & CEO. Foto Raul Mee Foto: Raul Mee / Postimees Grupp/Scanpix Baltics

Koroonapandeemia kasvatas klientide arvu kolm korda, rõõmustas 2020. aastal EY aasta ettevõtjaks valitud Veriffi «šerif» Kaarel Kotkas.

Kaarel Kotkas naeratab enamikul piltidel, millele tarkvarakompanii Veriff noor looja jäänud on. On ilmselt ka põhjust: veel kolme aasta eest EBSis õppinud noormees on loonud ühe Eesti edukaimatest IT-firmadest ning valiti mullu EY Eesti Aasta Ettevõtja konkursi tiitlivõitjaks. Kompanii imeb endasse uut kapitali ahnelt nagu käsn: mullu juulis paigutasid investorid Kotkase ettevõttesse 15,5 miljonit dollarit. Tahaks öelda, et tema naeratus on päikseline, kuid siiski näib selles olevat kerge mureseguse uskumatuse vari. Nii võiks naeratada terve talve toas olnud laps, kes korraga märkab aknast päikest, kuid ei suuda siiski päriselt eemale tõrjuda hirmu, et mõni pilv kohe taevast taas kinni katma tuleb.

Kuid mure on samas Veriffi äri alus. Mure selle pärast, kas need, kellega internetis kaupa teed, ikkagi on need, kes nad end ütlevad olevat. Lühidalt: tõelised. Veriffi «globaalse turundus- ja kommunikatsioonipealiku » vahendusel kokkulepitud ajal helistan kokkulepitud numbril, toksides siis sisse kokkulepitud üheksakohalise PINi, et kõne ikka ära ühendataks. Küllap võiks mõnes maailmanurgas umbes nii teha telefoni teel ka pangaülekandeid. Pingutused kannavad siiski vilja, sest turvalisust tagava masinavärgi tagant ilmubki kuuldavale inimene kõige meeldivamal ja tsiviliseeritumal moel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles