Euroopa Komisjon tahab Eesti turismitöötajate toetamiseks anda 4,5 miljonit eurot

PM Majandus
Copy
Eurod.
Eurod. Foto: Scanpix/ ZUMAPRESS.com

Euroopa Komisjon tegi täna ettepaneku toetada Eestis üle 5000 turismitöötaja, kes on Covid-19 pandeemia tagajärjel kaotanud töö või lõpetanud füüsilisest isikust ettevõtjana tegevuse. Globaliseerumisega Kohanemise Euroopa Fondist (EGF) eraldatav 4,5 miljonit eurot aitab neil inimestel täiendusõppe või koolituse abil leida uue töökoha või alustada ettevõtlusega. See on esimene kord, kui EGFi kasutatakse Covid-19 pandeemia tõttu.

Otsuse jõustumiseks peavad Euroopa Parlament ja nõukogu komisjoni ettepaneku heaks kiitma.

«Covid-19 pandeemia on seadnud turismist sõltuvad ettevõtted enneolematusse olukorda. Euroopa näitab praegusel raskel ajal üles solidaarsust Eesti töötajate ja füüsilisest isikust ettevõtjatega, toetades rahaliselt enam kui 5000 inimest, et nad saaksid otsida uue töökoha, ümber õppida või luua uue ettevõtte,» lausus tööhõive ja sotsiaalõiguste volinik Nicolas Schmit. 

Viiruse leviku piiramiseks kehtestatud reisipiirangud on takistanud oluliselt tegevust turismisektoris, kuhu kuuluvad nii reisifirmad kui ka ettevõtted, mis pakuvad majutus-, toitlustus- ja konverentsiteenuseid, korraldavad üritusi ning osutavad transporditeenuseid.

EGFi kaasrahastuse abil pakutakse tööotsingunõustamist tööpraktikal käijatele, õppe- ja koolitusvõimalusi ning ettevõtlusega alustamise toetust. Lisaks aidatakse katta koolitus-, sõidu- või majutuskulusid, et aidata inimestel neid võimalusi kasutada. Eesti kohalikud tööturuasutused võtavad kriisist mõjutatud töötajatega ühendust, et teha kindlaks nende vajadused ning pakkuda neile vastavat koolitust, juhendamist ja töövahendust.

Toetusmeetmete hinnanguline kogukulu on 7,5 miljonit eurot, millest 4,5 miljonit eurot saadakse EGFilt. Ülejäänud osa rahastavad Eesti ametiasutused.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles