Väikepõllumehed saavad PRIA-lt soodsat arendustoetust

PM Majandus
Copy
Talivili.
Talivili. Foto: Arvo Meeks / LEPM

31. märtsil algab väikeste põllumajandusettevõtete arendamise toetuse taotluste eeltäitmine e-PRIAs. Eeltäitmine kestab 6. aprillini ning taotlusi saab esitada 7.-14. aprillini ainult elektroonselt e-PRIA keskkonna kaudu.

PRIA arendustoetuste osakonna teenuste juht Katrin Märss tõdes, et selle aasta eelarve on 3 miljonit eurot, mida on 500 000 eurot enam kui eelmisel aastal. See tähendab, et eelarvesse mahub rohkem taotlejaid.

Lisaks muutus sel aastal määrus tulevikku suunatud kohustuste osas. Kui varem pidi taotlemisele järgnevaks teiseks majandusaastaks saavutama 10% põllumajandusliku müügitulu tõusu, siis nüüd sellist nõuet ei ole.

Toetus aitab kaasa põllumajandusettevõtete mitmekesise struktuuri säilimisele ja pakub võimalust põllumajandustoodete tootmise või töötlemise arendamiseks.

Toetust saavad taotleda vähemalt kaks majandusaastat tegutsenud FIEd ja äriühingud, kelle põllumajanduslike toodete müügitulu oli taotluse esitamisele vahetult eelnenud majandusaastal vahemikus 4000–14 000 eurot ja eelnenud teisel majandusaastal vähemalt 1200 eurot ning moodustas mõlemal taotluse esitamisele eelnenud majandusaastal üle 50% kogu müügitulust.

Toetuse maksimaalne suurus ühe taotleja kohta on 15 000 eurot arengukava programmiperioodil.

PRIA teeb taotluse rahuldamise või taotluse rahuldamata jätmise otsuse hiljemalt 25. juunil ning toetuse esimene osa (kuni 75% määratud toetusest) makstakse välja 30 tööpäeva jooksul.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles