Prantsusmaa tahab maksusoodustustega vanavanemate säästud lastelaste kaudu tarbimisse suunata

Kaja Koovit
, majandusportaali toimetaja
Copy
Prantsusmaa majandus- ja rahandusminister Bruno Le Maire.
Prantsusmaa majandus- ja rahandusminister Bruno Le Maire. Foto: Scanpix/EPA

Prantsusmaa kaalub maksuvabastusi vanavanematele, kes annavad oma säästud lapselastele, et niimoodi majanduse taastumist turgutada ning pandeemia ajal kontodele kogunenud enam kui 100 miljardit eurot tarbimisse suunata.

Säästude tarbimisse suunamine on Euroopa rikaste riikide majanduste jaoks kriitilise tähtsusega, kirjutab Bloomberg. See tähendab siis Prantsusmaaga sarnaste Euroopa riikide jaoks, kus valitsused on Covid-19 pandeemia ajal laialdaste toetusmeetmetega eriolukorra ajal elanike sissetulekuid turgutanud, kuid see raha on jäänud suures osas pangakontodele seisma. Prantsusmaa rahandusminister Bruno Le Maire hinnangul on hoiuste summa kriisi lõpuks tõusnud juba üle 200 miljardi euro piiri.

Maksuleevenduse plaan on muidugi vastuoluline, sest toetab rikkaid perekondi, kellel on piisavalt vara, et raha lastele ja lastelastele edasi anda. Sellele vaatamata tõdes Le Maire, et suurem osa prantslasi on kriisis ajal säästnud ning lisaks on maksuvabastuse summa mõnele tuhandele eurole, mitte kümnetele tuhandetele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles