EAS hakkab turismisektorile jagama kriisitoetust

Brita-Maria Alas
Copy
Suletud baarid ja söögikohad.
Suletud baarid ja söögikohad. Foto: Eero Vabamägi / Postimees

Ettevõtluse Arendamise Sihtasutus (EAS) avas täna, 29. märtsil otsetoetuste taotlusvooru majutusettevõtjatele ja Tallinna vanalinna toitlustusettevõtjatele. Homme avatakse taotlusvoor reisi- ja transpordiettevõtjatele ning käsitöö-, suveniiri- või Eesti disaini müüjatele.

Ettevõtlus- ja infotehnoloogiaminister Andres Sutt ütles, et toetus on mõeldud nende ettevõtete abistamiseks, kes on jätkuvalt piirangutest enim mõjutatud. «Oleme viimaste nädalate jooksul suhelnud ettevõtetega ja turismisektori esindajatega, et toetusmeetmeid paremini sihistada,» ütles Sutt.

Ta lisas, et tulemas on ka ligi 25 miljoni euro ulatuses lisatoetusi turismisektorile ja 19 miljoni euro ulatuses jaekaubandusele, nende toetuste eesmärk on hüvitada kevadiste piirangutega seotud kulud.

Esmaspäeval ja teisipäeval avanevate toetuste sihtgrupiks on majutusettevõtjad, reisi- ja transpordiettevõtjad, Tallinna vanalinna toitlustusettevõtjad, käsitöö- ja suveniirimüüjad ning Eesti disaini müüjad üle Eesti, kelle majandustegevust on negatiivselt mõjutanud koroonaviirusest tingitud erandlikud asjaolud. 

Kõikides sihtgruppides (välja arvatud toitlustusettevõtjad) saavad toetust taotleda ka füüsilisest isikust ettevõtjad, mittetulundusühingud ja sihtasutused. Ühtlasi leevendati varasemaga võrreldes tasutud tööjõumaksude nõudeid.

Majutusettevõtjate toetuse maksimaalne summa on 180 000 eurot, reisikorraldaja ja transpordiettevõtja sihtgrupis ning Tallinna vanalinna toitlustusettevõtja sihtgrupis 80 000 eurot ning käsitöö-, suveniiri- või Eesti disaini müüjate sihtgrupis on maksimaalne toetuse summa 60 000 eurot. 

Toetusvooru maht on kokku 9,7 miljonit eurot ning taotlusvoorud jäävad avatuks kuni 8. aprilli kella 16ni. Rohkem teavet toetuste kohta leiab EASi veebilehelt

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles