Riskifondi kollaps ähvardab investorid miljarditest ilma jätta (3)

Liina Laks
, reporter
Copy
Credit Suisse' peakontor Šveitsis
Credit Suisse' peakontor Šveitsis Foto: Arnd Wiegmann/Reuters/Scanpix

Investeerimismaailma tabas paanika: USAs kukkus kokku «suur riskifond». See ähvardab investorid üle kogu maailma rahast ilma jätta.

Jaapani suurpank Nomura ja Šveitsi pank Credit Suisse hoiatasid oma investoreid potentsiaalse miljardikaotuse eest. Nad ütlesid, et üks suur USA riskifond – riskifondi nime ei ole senimaani üheski ametlikus teadaandes mainitud – kukkus möödunud nädalal kokku, kui ei suutnud oma rahalisi kohustusi täita, vahendab Handelsblatt.

Financial Timesi andmetel oli see õnnetu riskifond Bill Hwangi juhitud Archegos Capital. Financial Times tõi välja, et fond pani reedel suure hulga aktsiaid odavmüüki. Kuigi Archegos pööritas fondis eelkõige n-ö enda raha ning investorite raha otseselt mängus ei olnud, kardavad osad finantseksperdi Financial Timesi andmetel, et kuna Archegos oli sunnitud müüma suure hulga aktsiaid, siis võib turul tekkida nn Lehmani moment ehk hindade langus võib survestada ka teisi fonde kiirkorras müüma. USA futuurid on küll punases, aga suurt langust nad praegu ei ennusta.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles